Strona główna » Specjalizacje » Ochrona danych osobowych » Opracowywanie i wdrażanie RODO

Opracowywanie i wdrażanie RODO

RODO, czyli Ogólne Rozporządzenie o Ochronie Danych Osobowych to akt prawny, który nakłada na przedsiębiorców szereg obowiązków w zakresie przetwarzania danych osobowych. Co istotne, obowiązek wdrożenia RODO dotyczy nie tylko wielkich korporacji przetwarzających dane na szeroką skalę, lecz każdej firmy – niezależnie od jej wielkości, czy branży, w której działa. Proces kompleksowego wdrożenia RODO obejmuje przeprowadzenie audytu, a następnie przygotowanie odpowiedniej dokumentacji tj.: polityki bezpieczeństwa, klauzul informacyjnych, rejestru czynności przetwarzania, upoważnień dla pracowników, rejestru naruszeń. Niektóre firmy muszą również powołać i zgłosić do PUODO Inspektora Ochrony Danych Osobowych (IOD). Podkreślenia wymaga, że brak wdrożenia RODO może wiązać się z poważnymi sankcjami, w tym z dotkliwymi karami pieniężnymi. Zdajemy sobie sprawę, że zarówno opracowanie dokumentacji RODO, jak i wdrożenie RODO może być procesem skomplikowanym i wymagającym. Z tego względu oferujemy fachową pomoc adwokatów i radców prawnych, którzy specjalizują się w ochronie danych osobowych. Skontaktuj się z Kancelarią Jarosiński, Kuliński i Partnerzy i skorzystaj z profesjonalnej pomocy w opracowaniu i wdrożeniu RODO w firmie.

Małgorzata Sofronów kancelaria prawna Opole

Małgorzata Sofronów-Woźniak

radca prawny

Skontaktuj się z nami już teraz i otrzymaj najlepszą pomoc!
Zadzwoń lub umów spotkanie przez internet
Podaj swoje dane i uzyskaj profesjonalną pomoc

Jak działamy w Kancelarii Adwokatów i Radców Prawnych Jarosiński, Kuliński i Partnerzy?

Analizujemy sytuację faktyczną i prawną

Przewidujemy działania drugiej strony

Opracowujemy strategię

Działamy efektywnie.
Wiemy, jak ważny jest dla Ciebie czas

Analizujemy sytuację faktyczną i prawną

Przewidujemy działania drugiej strony

Opracowujemy strategię

Działamy efektywnie.
Wiemy, jak ważny jest dla Ciebie czas

Opracowywanie i wdrażanie RODO – pomoc prawna Kancelaria Adwokatów i Radców Prawnych Jarosiński, Kuliński i Partnerzy

Potrzebujesz pomocy w zakresie opracowywania i wdrażania RODO? Zadzwoń teraz!

Opinie naszych klientów - zostań jednym z nich!

Wnikliwa, szybka, rzeczowa, kompetentna i kompleksowa obsługa w zakresie prawa. Mecenas Małgorzata Sofronów z Mecenasem Michałem Bartosińskim to duet stanowiący gwarancję sukcesu w sprawie. Polecam.
Opinie miniatura
Monika K
Profesjonalne przygotowanie umowy, także do współpracy z kontrahentem z zagranicy oraz skuteczna pomoc w wyegzekwowaniu zapłaty od problematycznego klienta. Kompetentny zespół i sprawna komunikacja. Moje sprawy nadzorowała mec. Sofronów. Polecam.
Opinie miniatura
Marta R

tytul

tresc

tytul

tresc

tytul

tresc

tytul

tresc
Profesjonalna Pomoc prawna w opracowywaniu i wdrażaniu RODO - skontaktuj się już dziś!
Formularz kontaktowy - otrzymaj szybką pomoc

Kancelaria Adwokatów i Radców Prawnych Jarosiński, Kuliński i Partnerzy

ul. Waryńskiego 2
45-047 Opole 
E-mail: kancelaria@jk.opole.pl

Dane firmy:

NIP: 7543168405
Bank Spółdzielczy w Leśnicy
74 8907 0008 2012 7500 6862 0001

Roman Jarosiński

Przemysław Kuliński

Małgorzata Sofronów-Woźniak

Jesteśmy do Państwa dyspozycji od poniedziałku do piątku w godzinach:             8:00 – 16:00

Kancelaria Adwokatów i Radców Prawnych Jarosiński, Kuliński i Partnerzy

ul. Waryńskiego 2
45-047 Opole 
E-mail: kancelaria@jk.opole.pl

Roman Jarosiński

Przemysław Kuliński

Michał Bartosiński

Małgorzata Sofronów

Dane firmy:

NIP: 7543168405
Bank Spółdzielczy w Leśnicy
74 8907 0008 2012 7500 6862 0001

Jesteśmy do Państwa dyspozycji od poniedziałku do piątku w godzinach: 8:00 – 16:00